Koude bospeensoep met knoflookbrood (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 bos bospeen met loof
  • 0,5 bolletje bosknoflook met een stukje loof

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 0,75 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram (room)boter


Koude bospeensoep met knoflookbrood (culinair) van

Borstel onder stromend water de bospeen schoon en snijd de bospeen in plakjes. Was een deel van het loof en snijd deze fijn. Schil en snipper de ui. Fruit de ui in de olie en voeg de bospeenplakjes, het loof en de groentebouillon toe. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de bospeen en ui met een staafmixer of blender tot een egale soep. Laat de soep afkoelen. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bak het brood gedurende 5 minuten. Smelt in de tussentijd de boter. Pers de knoflook en snijd een deel van het knoflook-loof fijn. Meng de knoflook en het loof door de boter en besmeer hiermee het versgebakken brood. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap