Kruidige appels met notenkorst (culinair)

Nagerecht voor 4 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 800 gram appels

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel koekkruiden
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 75 gram bloem
  • 6 eetlepels boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 gram pecannoten, walnoten of gemengd
  • 40 gram havervlokken


Kruidige appels met notenkorst (culinair) van

Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in parten en meng het citroensap er doorheen. Doe de appelpartjes in een ovenschaal met basterdsuiker, koekkruiden en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal in een koude oven, stel dan de oven in op 200°C en laat de schaal 25 minuten staan. Zeef de bloem in een schaal en wrijf de boter er doorheen. Roer de rietsuiker, de gehakte noten en de havervlokken erdoor. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de appels om. Schep het kruimelmengsel er doorheen en zet de schaal terug in de oven gedurende 25-30 minuten en bak tot er een goudbruin korstje ontstaat. Serveer de appels warm bij de koffie of thee. Als toetje lekker te combineren met een bolletje vanille- of kaneelijs. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap