Kruidige peentjessalade (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 600 gram winterpeen

Zelf toevoegen
  • 4 takjes peterselie
  • 6 takjes koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • ┬Ż theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout


Kruidige peentjessalade (basis) van

Was de peentjes, verwijder de kroontjes en schrap de buitenkant. Snij de peen in plakjes van 2-3 centimeter. Kook de peentjes met wat zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze daarna af. Hak de peterselie en de koriander fijn. Pers de teentjes knoflook en meng dat met de kruiden. Meng het komijnpoeder, het paprikapoeder, de azijn en de olijfolie met een snufje zout in een steelpannetje. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook. Voeg dan de wortels, fijngehakte koriander, peterselie en knoflook toe. Verwarm dit gezamenlijk een paar minuten. Laat het afkoelen en serveer het als lauwwarm bijgerecht. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap