Kruidige spitskool met rozijnen

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 spitskool

Zelf toevoegen
  • 25 gram roomboter
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 25 gram rozijnen
  • 3 eetlepels walnoten
  • Zout en versgemalen peper


Kruidige spitskool met rozijnen van

Leg de rozijnen in warm water en laat ze wellen. Snijd de spitskool in de lengte door, verwijder de kern en snijd de bladeren vervolgens in repen. Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin de boter. Bak de kool in 5 minuten, blijf de kool omscheppen tijdens het bakken. Voeg na 5 minuten het komijnpoeder, de kaneel en de chilipoeder toe en bak het geheel nog een minuutje. Giet de rozijnen af en laat ze even uitlekken. Schep ze vervolgens door de spitskool en breng het op smaak met wat zout en versgemalen peper. Hak de walnoten fijn. Schep de kruidige spitskool op een serveerschaal en verdeel voor het serveren de gehakte walnoten er over heen. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap