Lamsoor met salanova en ansjovisvinaigrette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ krop Salanova Crispy sla
  • 100 gram lamsoor
  • 400 gram krieltjes

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets (potje)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 2 dl olijfolie
  • Vers gemalen peper


Lamsoor met salanova en ansjovisvinaigrette van

Was de krieltjes en kook ze gaar. Pluk de sla van de krop, was deze en laat het goed uitlekken. Was de lamsoortjes onder stromend water, de groente hoeft niet uit te lekken. Het water wordt bij het stomen gebruikt. Smelt in een pan de boter en smoor hierin de lamsoor voor 5 minuten. Houd hierbij het deksel voor de helft op de pan om de warmte binnen in de pan te houden. Schep de lamsoor uit de pan en laat het iets afkoelen. Meng dan de lamsoor door de sla. Voor de vinaigrette: Pers het teentje knoflook, snijd de ansjovis heel fijn en plet de knoflook en ansjovis in een vijzel tot een smeuïg geheel. Roer de mosterd en de azijn er doorheen en breng het op smaak met peper. Meng het geheel met de olijfolie tot een gladde saus. Verdeel de lamsoortjes met de sla over de borden, leg de krieltjes er bij en sprenkel wat van de ansjovisvinaigrette over het gerecht. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap