Lamsoor met trostomaatjes en scholfilet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 scholfilets
  • 100 gram lamsoor
  • 250 gram trostomaatjes
  • 300 gram krieltjes (of meer naar wens)

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 4 eetlepels gehakte basilicum
  • Zout en versgemalen peper


Lamsoor met trostomaatjes en scholfilet van

Verwarm de oven voor op 220┬░C. Wrijf de scholfilets in met olijfolie, maal er wat verse peper en zout overheen en leg ze in een grote ovenschaal. Halveer en kneus de teentjes knoflook en verdeel deze over de ovenschaal. Verdeel ook de trostomaatjes en de fijngehakte basilicum over de ovenschaal. Sprenkel als laatste wat balsamico azijn over de vis en de trostomaatjes. Zet de schaal in de oven en bak de vis in ongeveer 20 minuten gaar. Zet in de tussentijd een pan met alleen water op het vuur. Voeg als het water kookt, de lamsoor toe en kook deze 4 tot 5 minuten. Serveer de scholfilet met trostomaatjes en lamsoor met de krieltjes uit de Streekmolenkrat van deze week. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap