Lasagne met koolraap en prei

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500-gram koolraap
  • 1 prei

Zelf toevoegen
  • Blikje tomatenpurree
  • 125 gram creme fraiche
  • Zakje geraspte kaas
  • Olie
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 knoflooktenen


Lasagne met koolraap en prei van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de koolraap in plakken van 3 mm dik. Zet een pan met water op het vuur en kook de plakken hierin ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de prei in ringen. Zet een koekenpan op het vuur met olie en bak hierin het gehakt met de knoflook. Voeg hier vervolgens de prei aan toe en roer goed door. Voeg na 2 minuten de tomatenpurree toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de koolraap af. Pak een kleine ovenschaal en vet deze in. Leg de helft van de koolraap op de bodem, schep de helft van het gehakt mengsel erbovenop. Smeer de helft van de creme fraiche op het gehakt. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laagje geraspte kaas. Bak de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap