Lasagne met pompoen en jonge kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1/2 pomoen
  • 80 gram jonge kaas

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olie
  • peper en zout
  • 4 verse lasagne bladen
  • 500 gram passata
  • 5 takjes verse tijm


Lasagne met pompoen en jonge kaas van

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de pompoen, en snijd vervolgens de pompoen in plakjes van maximaal ½ cm. Kook de pompoen in 7 minuten gaar, giet vervolgens af en bewaar 100 ml kookvocht voor de saus. Snipper de ui en pers (of snijd) de knoflook fijn. Haal de blaadjes tijm van het takje af. Pak een pan, voeg hier de olie, knoflook, ui en de tijm aan toe. Roer goed door en laat glazig worden. Voeg vervolgens de passata, en de 100 ml kookvocht toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Besmeer een ovenschaal met wat olie, voeg eerst een dun laagje van de saus toe, bedek daarna met de lasagnebladen, en vervolgens een laagje pompoen met wat geraspte jonge kaas. Herhaal deze stap totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje kaas. Laat de lasagne 20 minuten in de oven bakken. Eetsmakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap