Lauwwarme andijviesalade

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 krop andijvie

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 dl koud water
  • 2 reepjes bacon
  • ┬Ż eetlepel bloem
  • 1 ei
  • Vers gemalen zwarte peper


Lauwwarme andijviesalade van

Snijd de andijvie in de lengte in dunne repen. Doe ze in een grote serveerschaal. Meng de witte wijnazijn, het zout en het water in een kleine kom, meng het goed door elkaar en zet het apart. Zet een braadpan op het vuur en bak hierin de bacon tot deze bruin en knapperig is. Leg de bacon op een stuk keukenpapier en laat het uitlekken. Laat 2 eetlepels vet in de pan achter en verwijder de rest van het vet uit de pan. Meng de bloem door het vet en laat het 1 minuut op een laag vuurtje koken. Roer het azijnmengsel er doorheen en laat het ongeveer 1 minuut inkoken tot een dunnen saus. Neem de pan van het vuur en roer een kwart van de saus door het losgeklopte ei. Schenk dit mengsel langzaam, in ongeveer 1 minuut in de pan onder voortdurend roeren, tot het een gladde, romige witte saus is. Snijd de bacon in stukjes en voeg het toe aan de andijvie. Schenk de warme dressing over de groente. Breng het geheel op smaak met voldoende vers gemalen peper . Meng alles goed door elkaar. De andijvie door de warmte van de saus wat slinken. Serveer het gerecht direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap