Lente courgette-erwtensoep met kruidenomelet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 brood uit de Streekmolenkrat
  • ½ courgette
  • 4 eieren

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml volle yoghurt
  • 200 gram verse doperwtjes
  • Gros zeezout
  • 1 takje munt
  • 4 eetlepels verse kruiden (munt, peterselie, bieslook)


Lente courgette-erwtensoep met kruidenomelet van

Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur het brood in stukken en meng het in een schaal met 2 eetlepels olijfolie, verdeel het brood over de bakplaat en strooi er grof zeezout over. Bak het brood af in de oven gedurende 5 minuten. Verhit in een (soep)pan de overgebleven olijfolie. Pel het teentje knoflook en pers het. Fruit de knoflook in de olijfolie. Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes en bak de courgette en de doperwtjes in de olie mee. Schenk 1 liter water in de pan en voeg de muntblaadjes toe. Laat de soep 6 minuten zachtjes doorpruttelen. Klop in een schaal de eieren los en meng de yoghurt er door. Voeg de fijngehakte kruiden toe en breng het op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan en doe hierin de overgebleven olijfolie. Bak hierin de kruidige omeletten. Pureer de groenten in de soep tot eee gladde soep. Schenk de soep in mooie schalen. Rol de kruidenomelet op en serveer deze naast het gebakken brood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap