Lente stamppot rode wortel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram aardappelen
  • 1 bos rode wortelen peen

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bouillon blokje
  • 1 scheutje melk
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel karwijzaad


Lente stamppot rode wortel van

Schil en was de aardappelen. Snijd ze vervolgens in stukken. Zet een pan met een bouillon blokje en de aardappelen op het vuur en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Schrap de peen schoon, snijd de peen in plakjes. Zet een pan met water op het vuur en blancheer hierin de schijfjes peen in 10 minuten. Giet de peen af en spoel het af met koud water. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn. Kneus in een vijzel het karwijzaad en meng dit met de melk en boter door de aardappels. Schep de schijfjes peen toe aan de aardappelpuree en serveer de lente stamppot lauwwarm. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap