Linzen salade met aubergine en geitenkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • Peterselie
  • Eikenbladsla

Zelf toevoegen
  • Blik linzen 300 gram
  • 1 el mosterd
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • Geitenkaas
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout


Linzen salade met aubergine en geitenkaas van

Was en snijd de paprika, aubergine en tomaten in stukjes. Pel de knoflookteen en snijd fijn. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en doe hierin de aubergine en knoflook, voeg na 5 minuten de paprika toe en roer goed door. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Maak een sausje van de mosterd, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Pak een grote saladekom. Doe hierin de linzen en roer het sausje erdoorheen. Snijd de geitenkaas in stukjes en roer ook door de linzen. Voeg de tomaten ook toe. Als de paprika en aubergine gaar genoeg zijn, kun je deze ook toevoegen aan de salade. Roer als laatste de eikenblad sla erdoorheen en bestrooi de salade met gehakte peterselie. Lekker om te serveren met een stokbrood!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap