Linzensoep

Lunch/voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 winterpeen
  • ┬╝ appel
  • 1 ui

Zelf toevoegen
  • 1 cm gember
  • Koriander
  • Yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gram linzen
  • 1 el kerriepoeder
  • 500 ml bouillon
  • 2 tomaten


Linzensoep van

Zet een pan op het vuur met wat olie. Snijd de ui, knoflook, gember, tomaat, de winterpeen en de appel in kleine stukjes. Bak eerst de gember met de knoflook en de ui. Voeg na een aantal minuten de winterpeen, de tomaat en de appel toe. Voeg nu ook 500 milliliter bouillon toe, en de 100 gram linzen. Laat het geheel goed doorkoken en voeg vervolgens 1 el kerriepoeder toe voor de smaak. Wanneer de linzen zacht zijn kan het geheel gepureerd worden. Serveer eventueel met wat yoghurt of kwark en wat verse koriander.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap