Maaltijdsalade met peer

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 brood uit de Streekmolenkrat
  • 1 boter sla
  • 2 rijpe peren

Zelf toevoegen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 eetlepels gehakte walnoten
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 gram gorgonzola
  • 4 eetlepels olijfolie (of walnootolie)


Maaltijdsalade met peer van

Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne boogjes. Schil de peren, snijd ze in de lengte door, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Warm het brood op in de oven. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Meng de witte wijnazijn met de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Neem een grote kom en meng daarin de botersla met de peer, bleekselderij, de verbrokkelde gorgonzola en de walnoten. Schenk de dressing over de salade en serveer het met een dikke plak vers brood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap