Makreel in mosterdsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 makreelfilets
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel Chinese bieslook

Zelf toevoegen
  • 1 (witte) ui
  • 2 dl droge witte wijn
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 1 eetlepel peterselie
  • Zout en peper


Makreel in mosterdsaus van

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en leg de makreelfilets in de schaal. Pel de ui en snijd de ui in ringen. Leg de ringen op de makreelfilets. Sprenkel de wijn over de vis en verdeel de mosterdzaadjes. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven, laat de oven wel aan staan. Haal de schaal uit de oven, giet het vocht af en bewaar dat. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Roer de bloem er doorheen. Voeg de melk en 1 dl van het kookvocht toe. Breng het geheel aan de kook en blijf continu roeren. Mocht de saus te dik zijn, voeg dan nog wat extra kookvocht toe. Hak de Chinese bieslook en peterselie fijn. Roer de mosterd en de Chinese bieslook, peterselie en het mosterdzaad door de saus en laat het geheel 3 minuten zachtjes doorkoken. Schenk de saus over de vis en zet de schaal nog 5 minuten terug in de oven. Serveer de vis met de botergare bospeentjes en een Frieslander aardappel uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap