Makreel met kool en rijst

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram spitskool
  • 200 gram gerookte makreel

Zelf toevoegen
  • 1 beker ongekookte rijst
  • ┬Ż bouillonblokje
  • olijfolie


Makreel met kool en rijst van

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olijfolie en voeg de kool toe. Verkruimel het halve bouillonblokje en roer dit door de kool. Voeg een beetje water toe en laat de kool 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel wat extra water toe om droog koken te voorkomen. Neem een tweede koekenpan en verwarm hierin de makreelfilet. Schep de rijst over de borden en verdeel hierover de spitskool. Giet eventueel niet verdampt water af. Verwijder het vel als de makreel warm is. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap