Makreel met venkel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 200 gram makreelfilet

Zelf toevoegen
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 2 takjes dragon
  • 1 ui
  • Zout en peper
  • Olijfolie


Makreel met venkel van

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snijd de venkel in dunne plakjes en besprenkel het met het sap van een halve citroen en een goede scheut olijfolie. Dek de schaal af en zet het een uur in de koelkast om te marineren. Pluk de blaadjes dragon van de takjes. Pel de ui en snijd deze in dunne, halve ringen. Neem de makreel en bestrooi deze met zout en peper. Leg de makreel in een ovenschaal en schik de venkel er naast. Verdeel de dragonblaadjes over de vis. Snijd de andere helft van de citroen in plakken en leg ook deze in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht in 20 minuten gaar. Je kunt de vis ook in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap