Marokaanse wortelsalade

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 450 gram wortels

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 2 grote sinaasappels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels pijnboompitten


Marokaanse wortelsalade van

Schaaf met een kaasschaaf de wortels in snippers. Pel de sinaasappels en snijd de sinaasappel in parten. Zorg dat je het sap dat daarbij vrijkomt wordt opgevangen en wordt bewaard. Meng in een schaaltje de olijfolie met de kristalsuiker, het citroensap en het opgevangen sap van de sinaasappelen. Meng de snippers wortel met de sinaasappelparten. Laat de rozijnen wellen in heet water, giet ze af en voeg ze toe aan de wortel met sinaasappel. Meng ook het kaneelpoeder er doorheen. Schenk voor het serveren de vinaigrette over de wortel. Rooster in een droge, hete koekenpan de pijnboompitten en schep de als laatste voor het serveren over de Marokaanse wortelsalade. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap