Maïskoekjes met zoete aardappel

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 suikermais kolven

Zelf toevoegen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes salie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren (niet de kwartel eitjes uit de Streekmolenkrat)
  • 300 ml olijfolie of boter om in te bakken


Maïskoekjes met zoete aardappel van

Verwijder van de maïskolven de bladeren en de draden. Kook de maïskolven in een hoeveelheid water met wat zout ongeveer 15 minuten. Haal de maïskolven uit de pan en dep de ze droog. Snijd met een scherp mes de korrels los. Verhit een koekenpan en ‘rooster’ daarin de korrels. Gebruik hierbij geen boter of olie. Schil in de tussentijd de zoete aardappel en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de maiskorrels met de geraspte zoete aardappel, het geperste teentjes knoflook, de gehakte salie door de losgeklopte eieren. Meng als laatste de bloem er door heen. Verhit in een koekenpan de olie en schep met een eetlepel bolletjes van het maïs / aardappelmengsel in de olie. Bak de koekjes goudbruin (10-15 minuten). Schep de koekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap