Meiknolletjes met biet en kip (kan vega)

Hoofgerecht voor 2 personen, 70 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 bietjes met loof
  • 10 meiknolletjes

Zelf toevoegen
  • 1 kg kippendij
  • ½ citroen
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 3 eetlepels olijfolie


Meiknolletjes met biet en kip (kan vega) van

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof van de bietjes en bewaar dit. Boen de bieten goed schoon. Schenk ½ centimeter water in een ovenschaal en leg hierin de bietjes. Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie overheen en maal er wat zout en peper over. Pel 2 teentjes knoflook en leg deze met 2 laurierblaadjes bij de bietjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Leg in een braadslee de kippendij met de overige knoflook en laurier. Leg hier ook de takjes tijm en de in plakken gesneden citroen bij. Zet de braadslee in het midden van de oven en op de bodem de ovenschaal met de bietjes. Rooster de kip en bietjes 10 minuten op 200°C en verlaag daarna de temperatuur naar 180°C. Laat beide gerechten een uur garen in de oven. Maak in de tussentijd de meiknolletjes klaar. Was de knolletjes en snijd ze in kleine partjes. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de partjes. Leg het deksel op de pal en stoof de knolletjes op een laag vuur in 20 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was het loof van de bieten en laat ze goed uitlekken. Haal de bietjes uit de oven en snijd ze in parten. Verdeel enkele bladeren loof over de borden en schep er de bietjes en meiknolletjes op. Leg daarop de kippendijen. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap