Meiraap Hasselback

Bijgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 meiraapjes

Zelf toevoegen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zeezout


Meiraap Hasselback van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Verwijder het loof en snijd het worteltje van de meiraapjes koolraap zodat de meiraapjes op de platte kant kunnen staan. Schil de witte ui en snijd er ringen van. Pers de teentjes knoflook. Leg de meiraap op een snijplank en leg aan beide zijden een pollepel. Snijd de meiraap in dunne plakjes tot op de steel van de pollepel. De meiraap wordt dus niet helemaal in plakjes gesneden, maar blijft aan de onderkant aan elkaar zitten. Vul de inkepingen met knoflook en de witte uiringen. Zet de meiraap op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht en bak de pakketjes gedurende 40 minuten in de oven. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en bak de buitenkant van de meiraap goudbruin in de laatste 10 minuten. Serveer de meiraap Hasselback met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap