Meiraapjes in kerrie-roomsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram meiraapjes

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 zachte appel
  • 50 gram boter
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel kerriepoeder (mild)
  • 1 theelepel bloem
  • 750 ml cider
  • 750 ml kookroom
  • 1 theelepel citroensap
  • Vers gemalen peper


Meiraapjes in kerrie-roomsaus van

Schil de meiraapjes en kook ze gedurende 10-15 minuten in water met wat zout, zet het vuur uit als ze zacht beginnen te worden en giet ze dan af. Maak in de tussentijd de saus. Smelt hiervoor de boter. Pel en snipper de ui en bak de ui in de boter op een laag vuur tot de ui wat begint te kleuren. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de appel toe aan de ui. Voeg ook de gewelde rozijnen, het kerriepoeder en de bloem toe. Bak het geheel 3-4 minuten. Blijf ondertussen goed roeren. Schenk de cider er bij en breng het aan de kook. Laat het 2 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap, de kookroom, peper en zout er doorheen. Houd het warm, maar laat het niet aan de kook komen. Giet de meiraapjes af, leg ze op een schaal en schenk de saus er overheen. Serveer het gerecht direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap