Meirapen-bospeensoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 200 gram meirapen
  • 200 gram bospeen

Zelf toevoegen
  • 2 bouillonblokjes groenten
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram hamblokjes (kan ook vegetarisch)
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat


Meirapen-bospeensoep van

Schil de meiraapjes en snijd ze in stukken. Schrap de bospeen schoon en snijd deze in plakken. Zet een pan met 1 ┬Ż liter water op het vuur, voeg de bouillonblokjes toe en leg daarin de stukken meiraap en breng het aan de kook. Snijd de ham in blokjes. Voeg na 15 minuten de bospeen en de ham toe en laat dit 5 minuten meekoken. Zet het vuur onder de pan laag en pureer de soep tot de gewenste dikte. Voeg wat verse nootmuskaat toe en breng het verder op smaak met zout en peper. Serveer de meirapen-bospeensoep met een plak brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap