Met hetebliksem gevulde appels

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram aardappelen
  • 250 gram goudreinet appels

Zelf toevoegen
  • 2 grote zoete appels (om te vullen)
  • 1 kleine prei
  • 75 gram roomboter
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 4 plakken katenspek


Met hetebliksem gevulde appels van

Verwarm de oven voor op 120┬░C. Schil en was de aardappelen, sijd ze in parten en kook ze in 20 minuten beetgaar. Snijd de goudreinet appels in stukjes en leg de stukjes appel na 10 minuten op de aardappels en kook ze 10 minuten mee met het deksel op de pan. Snijd van de grote appels de kapjes af en hol ze uit. Bak in een koekenpan de plakken katenspek. Verwarm de uitgeholde appels in de oven voor. Giet de aardappels met de appels af als de aardappels gaar zijn. Meng de basterdsuiker en het zout er doorheen. Voeg de boter toe en stamp het geheel tot een puree. Snijd de prei in dunne ringen en bak deze. Meng dit door de puree. Vul de uitgeholde appels met het aardappel-preimengsel. Leg bovenop 2 plakken katenspek en dek het geheel af met het kapje van de appel. Tip: gebruik het vruchtvlees van de uitgeholde appels om een appelmoes te maken. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap