Met honing geroosterde witlof en pastinaak

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 pastinaken
  • 3 stronkjes witlof

Zelf toevoegen
  • 25 gram ongezouten boter
  • 25 ml olijfolie
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel tijm
  • ½ eetlepel (blad)peterselie


Met honing geroosterde witlof en pastinaak van

Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de pastinaken schoon en snijd ze in de lengte in kwarten. Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en breng het water aan de kook. Kook hierin de pastinaken ongeveer 4 minuten en giet vervolgens het water af. Snijd de stronkjes witlof in de lengte door en verwijder de harde, bittere kern. Neem een ovenschaal, vet deze met wat olie in en leg hierin de witlof en de pastinaak om en om. Laat in een steelpannetje de boter smelten en voeg er wat olijfolie aan toe. Hak de tijm en de helft van de peterselie fijn en voeg dat aan de boter toe. Voeg ook de honing toe en laat het geheel langzaam verwarmen. Breng het eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Schenk de botersaus over de groenten. Rooster de groenten in 20 minuten gaar in de oven. De groenten zullen door de botersaus gaan karamelliseren en zacht worden. Als de groenten een mooi kleurtje hebben gekregen, verdeel ze dan over de borden en maak het geheel af met nog wat verse fijngehakte peterselie. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap