Met pasta gevulde zappho

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 zappho
  • 150 gram fusili
  • 100 gram trostomaten

Zelf toevoegen
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • 1 kleine Boursin (of soortgelijk van een ander merk)
  • 2 eetlepels olijfolie


Met pasta gevulde zappho van

Pel en snipper de ui en pers het teentje knoflook. Zet een kookpan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de pasta beetgaar. Zet een tweede pan met water op het vuur en kook hierin de uitgeholde zappho tot dezse zacht is, maar nog wel stevig is. Snijd de zappho in de breedte door en hol beide helften voorzichtig uit. Bewaar het vruchtvlees. Zet een koekenpan op het vuur, verhit hierin wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Snijd het vruchtvlees van de zappho fijn, snijd stukjes van de trostomaten en voeg dit toe aan de ui. Bak het geheel even mee tot het vruchtvlees van de zappho gaar is. Voeg de Boursin toe en laat deze smelten tot een saus. Giet de pasta af en laat het goed uitlekken. Meng de pasta door het groentenmengsel en vul hiermee de zappho. Serveer de overgebleven groenten met pasta als een side dish. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap