Mosselen met gember en pesto

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 kilo mosselen

Zelf toevoegen
  • 0,75 liter witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakjes parmaham
  • 50 gram wit broodkruim
  • 1 theelepel pesto
  • 1 duimpje verse gember


Mosselen met gember en pesto van

Borstel de mosselen goed schoon en dompel ze 5 minuten onder in koud water en laat ze daarna uitlekken. Verwijder de baarden en ook de schelpen die kapot zijn. Leg de mosselen in een grote pan en doe hierbij de witte wijn en pers het teentje knoflook er bij. Dek de pan af en breng de mosselen aan de kook. Zet het vuur laag en verwijder de schelpen die niet open zijn gegaan. Haal de pan van het vuur, giet het vocht af en bewaar het vocht. Haal de bovenste helft van iedere schelp en leg de mosselen op een bakplaat. Zeef het bewaarde kookvocht door een schone theedoek en kaasdoek. Snijd de parmaham en fijne reepjes en doe dit met het broodkruim, de pesto en de geraspte gember in een mengkom. Voeg 2 eetlepels van het kookvocht toe. Roer alles goed door elkaar. Zet de grill op de hoogste stand. Bedek iedere mossel met een laagje van het broodkruimmengsel en grill de mosselen in 2 minuten goudbruin van kleur. Serveer de tapas met een glas witte wijn. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap