Oma’s rode kool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 rode kool
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 25 gram roomboter
  • 1 ui
  • 50 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ dl rode wijn


Oma’s rode kool van

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd de groente in kwarten. Snijd de witte kern er uit en snijd dan de parten over de breedte in dunne repen. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan met dikke boden en fruit de ui 5 minuten, Voeg dan de suiker het zout, de kruidnagels de kaneel en de laurierblaadjes toe. Roer de rode kook erdoor. Schenk de wijn en de azijn erbij en voeg naar smaak peper toe. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Keg de partjes bovenop de rode kool. Stoof de kool met het deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar. De kool mag niet papperig worden, maar moet nog een beetje bite hebben. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap