Oosters geroosterde paarse peen

Bijgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram paarse peen

Zelf toevoegen
  • ½ rode peper
  • ½ bosje citroenmelisse
  • ½ bosje bieslook
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 7 eetlepels olijfolie


Oosters geroosterde paarse peen van

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil of schraap de wortels schoon en verdeel ze over een bakplaat. Snijd de dikke wortelen in de lengte door. Besprenkel de wortelen met 2 eetlepels olijfolie en schep ze om. Rooster de wortelen in de oven in 25 minuten gaar. Zet een koekenpan op het vuur en rooster daarin de sesamzaadjes en leg het daarna even aan de kant. Hak van de verse kruiden van ieder bosje de helft fijn en de andere helft grof. Hak ook de rode peper fijn. Meng in een kommetje de orde peper met de fijngehakte kruiden, het sesamzaad en de resterende olijfolie door elkaar. Verdun deze salsa met 1 eetlepel koud water. Verdeel de regenboogwortelen over een schaal en schep er een beetje van de salsa over. Bestrooi het gerecht met de grof gehakte kruiden. Serveer de overgebleven salsa er apart bij. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap