Oosterse andijvie met taugé en ketjap

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 krop andijvie

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram taugé


Oosterse andijvie met taugé en ketjap van

Snijd de harde onderkant van de krop andijvie. Scheur het blad van de andijvie in grove stukken. Haal het schilletje van de knoflook en snijd het teentje in dunne plakjes. Snijd van de rode peper het steeltje, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak hierin de rode peper en de knoflook. Voeg de andijvie toe en roerbak het 3 minuten. Sprenkel de ketjap over de groenten en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Schep als laatste de taugé er door heen en wok dat 1 minuut mee. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld wilde rijst.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap