Oosterse kastanjechampignonsoep met sesamzaad (basis)

Voorgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram kastanjechampignons

Zelf toevoegen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram gerookte kip
  • 3 lente uitjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 eetlepel olie


Oosterse kastanjechampignonsoep met sesamzaad (basis) van

Maak de kastanjechampignons met een keukenpapiertje schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan. En fruit hierin de plakjes champignon. Snijd in de tussentijd de gerookte kip in dunne reepjes, snijd de lente uitjes in ringetjes. Voeg de kippenbouillon, de kipreepjes en de lente ui toe aan de champignons. Laat de soep 10 minuten rustig doorkoken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de gembersiroop, zout en peper. Strooi voor het serveren de fijngehakte koriander en de sesamzaadjes over de soep. Serveer de soep met een dikke plak versgebakken brood uit de streekkrat.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap