Ovengebakken zoete aardappelen met tijm en taleggio

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen
  • 1/4 bosje tijm + 1 takje

Zelf toevoegen
  • 1 el olijfolie
  • 60 gram ongezouten zachte boter
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat
  • 125 gr taleggio (kaas)


Ovengebakken zoete aardappelen met tijm en taleggio van

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen met de schil er nog om. Wrijf ze droog, snijd ze in de lengte door en wrijf ze daarna in met olijfolie. Leg de aardappelen op een bakplaat, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze een uur in de oven. Verwijder na 45 minuten de aluminiumfolie en laat de aardappelen nog 15 minuten garen zodat de schil knapperig wordt. Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie met wat boter en fruit hierin de knoflook. Lepel voorzichtig het vruchtvlees van de aardappelen uit de schil, zorg dat de schil heel blijft, doe het vruchtvlees in een kom en prak de tijmblaadjes er doorheen. Klop in een kommetje een ei los en meng ook deze met wat nootmuskaat en de in kleine blokjes gesneden taleggio door de aardappel. Vul de aardappelschillen met het mengsel. Leg de gevulde aardappels in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven. Serveer het gerecht met een frisse rauwkost salade.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap