Ovengroente met boerenkoolsalade en zelfgemaakte bruchetta

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 2 portobello's
  • Boerenkool
  • 1 appel
  • 3 sneetjes brood
  • 1 knoflookteen

Zelf toevoegen
  • olijfolie
  • tijm
  • rozemarijn
  • geitenkaas
  • peper en zout


Ovengroente met boerenkoolsalade en zelfgemaakte bruchetta van

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool en portobello's in grove stukken en verdeel ze over een ovenplaat. Besprenkel wat olijfolie over de groenten en strooi er wat tijm en rozemarijn over. Bak de ovenplaat circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pak ondertussen 3 sneetjes brood, gebruik een kwast om deze in te smeren met olijfolie. Snijd de knoflookteen door de helft en wrijf hiermee over de broodjes. Besprenkel als laatste nog wat peper en zout erover. Bak de broodjes in de laatste 10 minuten mee in de oven. Snijd de boerenkool grof en wok even kort (2 min) in een pan met olijfolie. Snijd de appel in dunne partjes en snijd ook de geitenkaas fijn. Doe de boerenkool in een salade kom en verdeel de appel en geitenkaas erover. Serveer de salade met balsamicoazijn.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap