Ovenschotel aubergine, aardappel en (vega-)gehakt

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 400 gram aardappelen
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 aubergine

Zelf toevoegen
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 150 gram feta


Ovenschotel aubergine, aardappel en (vega-)gehakt van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Schil en was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappel plakjes in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Giet dan de aardappelen af en laat ze afkoelen. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt zonder boter of olie en de geperste knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Schep het gehakt in een ovenschaal. Snijd de aubergine in dunne plakjes en leg deze om en om met de plakjes aardappel, dakpansgewijs op het gehakt. Klopt de eieren los en meng het met de slagroom, de andere helft van de Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Brokkel de feta kaas over het geheel. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht in 30 minuten goudbruin. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap