Paarse boerenkool pizza met raapsteeltjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram paarse boerenkool
  • 100 gram raapstelen
  • 1 bol mozzarella

Zelf toevoegen
  • 200 gram bloem + iets extra om te bestuiven
  • 100 gram margarine
  • ½ bosje peterselie
  • Een paar blaadjes salie
  • ½ flesje kookroom
  • 150 gram pecorino kaas
  • Een snufje zout
  • Een scheutje water


Paarse boerenkool pizza met raapsteeltjes (culinair) van

Verwarm de oven voor op 225°C. Meng voor de pizzabodem de bloem, margarine, een snufje zout en een scheutje water goed door elkaar. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine. Kneed er een mooie bol van. Bestuif het aanrechtblad met wat bloem en rol hierop de pizzabodem uit. Rasp de pecorino kaas. Zet een steelpannetje op het vuur met hierin de kookroom. Voeg 75 gram geraspte pecorino toe, laat de kaas smelten. Laat het inkoken tot een dikkere saus. Verdeel de kaas saus over de pizzabodem. Strooi er wat versgemalen peper over. Hak de peterselie en salie fijn en verdeel dit over de pizzabodem. Was de boerenkool en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de raapstelen en snijd ook deze fijn. Verdeel de groenten over de pizza. Strooi hierover de overgebleven pecorino. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel het over de pizza. Zet het geheel in de oven en bak de pizza in 15-20 minuten. Bon appetit!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap