Paarse boerenkoolsalade (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram paarse boerenkool
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel zonnebloempitten


Paarse boerenkoolsalade (basis) van

Verwijder van de paarse boerenkool de harde nerf (en eventueel de harde steeltjes) en snijd het blad in heel fijne reepjes. Schil de appel en rasp de appel. Maak een dressing door de olijfolie met de witte wijnazijn, de mosterd en het kerriepoeder goed te mengen. Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan zonder vet. Meng de paarse boerenkool met de geraspte appel en de dressing en laat dit 20 minuten intrekken. Verdeel de geroosterde zonnebloempitten voor het serveren over de salade. Serveer de paarse boerenkoolsalade met in de schil gebakken roseval aardappelen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap