Pakketje Peer

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 peren

Zelf toevoegen
  • 75 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • 100 ml cognac
  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram reblochon (kaas)
  • 4 velletjes filodeeg
  • 2 eetlepels poedersuiker


Pakketje Peer van

Laat de rozijnen wellen in heet water en verwarm de oven voor op 180┬░C. Zet een steelpannetje op het vuur, smelt hierin de suiker en laat het iets karamelliseren. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg er uit. Meng het merg door de suiker. Snijd de lege vanillestokjes in de breedte door en voeg ze toe aan de suiker. Schenk de cognac er bij en voeg de rozijnen toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en schenk het mengsel over in een kom. Verwijder de vanillestokjes. Zet de kom een kwartiertje apart. Schil in de tussentijd de peer, verwijder het klokhuis en snijd de vrucht in kleine blokjes. Snijd ook de reblochon-kaas in niet al te grote blokjes. Meng de peer, de blokjes kaas met het suiker-cognacmengsel. Leeg 2x 2 vellen filodeeg op het werkblad en verdeel het kaas-peermengsel over de beide vellen. Vouw de uiteinden van de vellen filodeeg naar elkaar toe zodat er een zakje ontstaat. Maak de zakjes dicht met een stukje keukentouw. Zet de pakketjes op een bakplaat of in een ovenschaal. Zet de bakplaat of ovenschaal in de oven en bak de pakketjes 15 minuten. Haal de pakketjes uit de oven en bestrooi de pakketjes peer met poedersuiker. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap