Paksoisoep

Lunchgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 stronken paksoi

Zelf toevoegen
  • 1 stukje geelwortel
  • 5 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • 4 teentjes knoflook
  • 75 gram kipfilet
  • Donkere sesamolie


Paksoisoep van

Zet een grote soeppan op het vuur met daarin 2 liter water. Schil de gember en snijd het in plakjes. Snijd van het citroengras het kontje af en halveer de stengels in de breedte. Plet met een mes of deegroller de stengels. Op deze manier wordt er meer smaak afgegeven. Schil ook het stukje geelwortel (ik raad je aan om handschoenen aan te doen om verkleuring aan je handel te voorkomen) en snijd ook de geelwortel in dunne plakjes. Pers het teentje knoflook. Snijd de kipfilet in dunne, kleine reepjes en voeg deze met de kruiden toe aan het water en laat het geheel 30 minuten op een laag vuur trekken. Snijd in de tussentijd de paksoi in kleine stukjes en was het goed. Zeef de kruiden uit de bouillon en breng het opnieuw aan de kook. Voeg de paksoi toe en laat de groente even een minuut of 5 zachtjes meekoken. Verdeel de paksoisoep over de soepkommen en druppel er wat sesamolie overheen voor het serveren. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap