Palmkool (cavolo nero)

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 200 gram palmkool

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • ┬Ż verse rode peper
  • 3 anjovisfilets
  • 2 eetlepels olijfolie


Palmkool (cavolo nero) van

Verwijder de harde stelen van de palmkool. Was de bladeren en snijd ze in reepjes. Zet een koekenpan of wok op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Verwijder van de teentjes knoflook het schilletje, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de rode peper en snijd het pepertje in dunne ringetjes. Fruit de hele knoflookteentjes en het pepertje in de olijfolie. Voeg de gesneden palmkool toe en laat dit op een laag vuur 20 minuten zachtjes garen. Verwijder na 20 minuten de teentjes knoflook en voeg de ansjovis toe. Verwarm deze even mee voordat je het gerecht serveert. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap