Paprikasoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 1 maïsbrood

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 2 geroosterde paprika’s (pot)
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 400 ml tuinkruiden bouillon


Paprikasoep van

Snijd de paprika in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes. Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en bak hierin de ui en de paprika. Voeg de tomatenblokjes toe en meng het door elkaar. Voeg de bouillon, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe. Laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Zet het vuur onder de pan uit en pureer de soep tot de gewenste gladheid. Serveer de paprikasoep met het maïsbrood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap