Pasta met bosbieten met ricotta en groene asperges

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 200 gram bosbietjes
  • 150 gram groene asperges
  • ½ ui
  • 150 gram pasta

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • Zout en peper
  • 150 gram ricotta
  • 2 eetlepels boter


Pasta met bosbieten met ricotta en groene asperges van

Schil de bietjes, snijd ze in ‘kroten’ (reepjes) en kook ze gaar. Giet de bietjes af en houdt ze warm. Bedruppel de bietjes met balsamico en breng het op smaak met zout en wat peper. Kook de pasta in water met wat zout tot deze beetgaar is. Pel en snipper de halve ui. Meng het gesnipperde uitje door de ricotta. Verwijder van de asperges de kontjes en bak ze rondom in de boter, gedurende 5 minuten. Giet de pasta af als deze beetgaar is. Meng de ricotta met de bietjes door de pasta . Verdeel de pasta over de borden en leg daar als laatste de knapperige groene asperges op. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden geserveerd. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap