Pasta met ovengedroogde tomaatjes en smeerkaassaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 175 gram doperwten
  • 1 sjalotje
  • 1 kuipje smeerkaas
  • 150 gram pasta
  • 50 gram ovengedroogde tomaatjes

Zelf toevoegen
  • 175 gram courgette
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper (naar smaak)


Pasta met ovengedroogde tomaatjes en smeerkaassaus van

Pel en snipper het sjalotje. Snijd de ovengedroogde tomaatjes fijn. Leg de gedroogde doperwten in water en laat ze wellen. Kook de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking. Zet een pan op het vuur en verhit hierin wat olie en fruit vervolgens het sjalotje. Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes en voeg die toe aan de pan. Giet de doperwten af en voeg ook de doperwten en de ovengedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe en laat het geheel zachtjes garen. Doe de smeerkaas in een kommetje en verwarm dat 1 minuut in de magnetron (roer de kaas na een halve minuut even door). Giet de pasta af als deze gaar is en verdeel het over de borden. Schep wat van het groentenmengsel er over en maak het geheel af met de warme saus op basis van smeerkaas. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap