Pasta met palmkool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 400 gram palmkool
  • 1 rode ui

Zelf toevoegen
  • 250 gram pastaschelpen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper


Pasta met palmkool van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de nerven uit de palmkoolbladeren en snijd het blad in reepjes. Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en blancheer de palmkool in het kokende water, ongeveer 4 minuten. Giet het warme water uit de pan en spoel de palmkool met koud water af. Laat het vervolgens uitlekken. Pel de rode ui en snipper deze. Pers het teentje knoflook. Fruit in de olijfolie de gesnipperde rode ui en met teentje knoflook. Meng het vervolgens door de palmkoolbladeren. Roer de ricotta met wat zout en peper los en meng ook dit door de palmkool. Giet de pasta af als deze beetgaar is en laat het uitlekken. Schep de pasta in een ovenschaal, verdeel het palmkool-ricotta-mengsel er overheen. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel dit als laatste laag over de ovenschotel. Zet deze in de oven en gratineer het geheel ongeveer 15 minuten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap