Pastasalade met tomaten en vinaigrette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram gekookte pasta
  • 250 gram tomaten

Zelf toevoegen
  • 3 eetlepels verse kruiden (peterselie, basilicum, munt)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 75 gram parmaham
  • 1 bol buffelmozzarella


Pastasalade met tomaten en vinaigrette van

Kook de pasta beetgaar in water met wat zout. Snijd in de tussentijd de tomaten in stukjes en met het met de gehakte verse kruiden in een schaal. Doe de mosterd, het geperste teentjes knoflook, de wijnazijn en de olijfolie in een schaaltje en klop dit met een garde goed door elkaar. Je kunt het ook in een (jam)potje doen en goed schudden. Houd 2 eetlepels van de vinaigrette apart en schenk de rest over de tomaten met kruiden. Laat het geheel 5 minuten marineren. Trek de ham in repen en scheur de mozzarella in stukken. Giet de pasta af en schep het met de overgebleven vinaigrette. Verdeel de pasta over de borden en leg de ham en de mozzarella er op. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap