Pastaschotel met kippendij, citroen en feta

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 200 gram kippendij

Zelf toevoegen
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld grote schelpen)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes oregano
  • Zout en peper
  • 1 biologische citroen
  • 125 gram feta


Pastaschotel met kippendij, citroen en feta van

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout tot deze de gewenste gaarheid heeft, dit zal ongeveer 5 minuten zijn. Snijd de kippendij in stukjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie, bak de kippendij tot deze goudbruin is gekleurd. Bestrooi de kippendij met zout en peper. Pel ondertussen de knoflook en pers deze fijn (snijden kan ook). Pluk de blaadjes van de oregano. Was de citroen en rasp de schil er van af. Halveer de citroen en pers vervolgens het sap uit de halve citroen. Snijd de andere helft in dunne partjes. Verkruimel de feta. Giet als de pasta gaar is het water af. Meng in een ovenschaal de pasta met de kippendij, de knoflook de helft van de oregano, het citroenrasp, het citroensap, de partjes citroen, de helft van de feta en wat olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de overgebleven feta over de ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 30 minuten af. Strooi de overgebleven oregano voor het serveren over het gerecht. Serveer het gerecht met een gebakken aardappeltje. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap