Pastaschotel met tomaatjes en mozzarella

Hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram volkoren fusili
  • 1 bol mozzarella
  • 200 gram tomaatjes

Zelf toevoegen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 gram gruyere-kaas
  • 200 ml melk
  • 4 eieren


Pastaschotel met tomaatjes en mozzarella van

Kook de fusili beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg eventueel wat zout toe aan het kookwater. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Pers de teentjes knoflook. Rasp de gruyère kaas en snijd de helft van de mozzarella in plakjes en de andere helft in blokjes. Klop de eieren met de melk los en breng het op smaak met wat zout en peper. Meng de lente-uitjes, de knoflook en de helft van de gruyère en de blokjes mozzarella door het eimengsel. Was de tomaatjes, verwijder eventueel de kroontjes en halveer ze. Giet de pasta af en verdeel het over de ovenschaal. Schenk het eimengsel over de pasta en leg daarop de tomaatjes. Dek het geheel af met de overgebleven kaas. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven tot de kaas en goed is gesmolten en goudbruin is. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap