Pastinaakcake (culinair)

Hoofdgerecht voor 4 personen, 70 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 350 gram pastinaak
  • 5 eieren

Zelf toevoegen
  • 10 pruimen
  • 100 gram boter
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 biologische citroen
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl. appelsap
  • 400 gram speltmeel
  • 3 eetlepels bakpoeder
  • 2 eetlepels rum
  • een snufje kaneel
  • een snufje kruidnagelpoeder
  • een snufje witte peper


Pastinaakcake (culinair) van

Snijd een avond voor het maken van de cake, de pruimen in stukken, verwijder de pitten en laat de stukken een nacht in de rum wellen. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Kook de pastinaak in het appelsap en als ze gaar zijn, pureer ze dan te samen met het vocht. Vet 1 grote of 2 kleinere cakeblikken in met boter en bestuif ze met een beetje meel. Klop de boter, suiker, eierdooiers met de melk,de citroenrasp en het citroensap luchtig. Doe de pastinaakpuree en de gewelde pruimen er bij. Meng het meel, bakpoeder en de specerijen. Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met het zout tot een stijf mengsel. Schep lepel voor lepel het eiwitschuim door het meel en het eierdooiermengsel. Vul het bakblik hiermee tot ongeveer driekwart. Zet het bakblik in de oven en bak de cake in 70 minuten tot hij gaar is. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap