Pastinaakpannenkoeken met appelcompote

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram pastinaak
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • Handje rozijnen
  • 2 theelepels suiker
  • Scheutje water
  • Snufje kaneel
  • 300 ml sojamelk
  • 80 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eieren


Pastinaakpannenkoeken met appelcompote van

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de appel met de suiker in een kookpan en voeg een scheutje water toe. Zet de pan op een matig vuur en breng het geheel zachtjes aan de kook totdat de appel zacht is. Giet het eventueel overtollig water af en prak de appel tot een compote. Laat de rozijnen in warm water wellen, giet het water af. Meng een snufje kaneel en de rozijnen door de compote en zet het in de koelkast om af te koelen. Schil vervolgens de pastinaak en snijd deze in blokjes. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de pastinaak in 15 minuten gaar. Giet het water af en laat het even droogstomen voordat je er een puree van maakt. Verwarm ¼ van de sojamelk en maak hiermee de puree wat meer smeuïg. Meng in een grote kom het meel, de eieren en de resterende sojamelk. Meng de pastinaakpuree erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olie. Schenk een beetje beslag in de pan en bak de pastinaakpannenkoek om en om. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer de pastinaakpannenkoeken met een hoeveelheid appelcompote. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap