Pastinaaksoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram pastinaak
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 ml cider azijn
  • ½ bosje bieslook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 50 ml crème fraîche
  • Zout en peper
  • nootmuskaat


Pastinaaksoep van

Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Meng de ui met de pastinaak en olijfolie. Doe alles in een grote braadpan. Zet de pan op het vuur en rooster de groenten 5 minuten op een hoog vuur. Roer het regelmatig door. Blus het geheel af met de ciderazijn. Voeg de bouillon toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Kook de pastinaak in 20 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche er door en breng de soep verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de bieslook fijn. Schep de soep in de soepkommen en garneer de soep met de blokjes appel en de bieslook. Druppel naar wens nog wat olijfolie op de soep. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap