Patissonsoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 patisson

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml kookroom
  • 1 liter bouillon (vlees of groenten)
  • 50 gram boter
  • Zout en peper
  • Verse nootmuskaat


Patissonsoep van

Snijd de dikke schil van de pattison en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin het geperste teentje knoflook en de ui. Maak met 2 bouillonblokjes 1 liter bouillon. Voeg een snufje nootmuskaat en wat zout en peper toe en breng het aan de kook. Voeg de blokjes pattison toe en laat het geheel 30 minuten rustig sudderen. Als de pattison gaar is, neem dan de pan van het vuur en pureer de groenten tot een gewenste gladheid. Meng de kookroom er door en laat het nog eens 5 minuten rustig pruttelen. Vind je de soep te dik, voeg dan wat bouillon toe. Serveer de soep met een plak brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap